FOREDRAGSAFTEN

Vi afholder i 2018 foredrags aftener i selskab med en unikfortæller – disse foredragsaftener er kommet op at står på baggrund af ønsker fra vores dejlige gæster.

Vi tænker at der skal være mulighed for at få en gang aftens mad til en fornuftig pris også ind til foredrag i salen.

Entre 50 kr. / Gratis for spisende gæster ved bordbestilling

 

22. marts 2018 – kl. 19-21

Foredrags aften Jimmy Gørtz

Mød og hør Jimmy Gørtz kendt fra TV programmet på TV2 ”De brændte børn”

Du får lejlighed til at møde hovedpersonen i Lisbeth Zornig Andersen udsendelse, han vil fortælle sin gribende historie hvor han som ti-årig blev første gang slået bevidstløs af sin far. En gribende fortælling om en barndom med vold og angst. Jimmy er et stort menneske som er kommet ud på den anden siden og siden barndommen har han søgt efter sin værdi som menneske. Nu gør han det gennem sit formandskab i Røde Kors i Herlev. Hør Jimmys tankevækkende, nærværende og gribende fortælling.

 

jimmyudsnit

 

 

13. april – Nordisk Litteraturtræf

Forfatteren Einar Már Gudmundsson  

“Nordisk Litteraturtræf med den islandske forfatter Einar Már Gudmundsson, præsenteret i samarbejde mellem Fanefjord Skovpavillon og Verdenslitteratur på Møn.”

Adgang med nordisk tapas menu -175 kr.

Adgang uden spisning – 100 kr.

 

EINAR MÁR GUDMUNDSSON FORFATTER

Einar Màr Gudmundsson er en meget talentfuld romanforfatter, novelleforfatter og digter, og deril en særdeles fængende fortæller. Han har en aktiv social holdning, hvilket sidst kom stormende frem under islands finanskrise med f. Hvidbogen om Islands økonomiske fald.

Hans vrede var tydelig, og først en rum tid senere kom Island sig efter den krise.

Einars bøger er oversat til mange sprog i verden og han går betegnende nok ofte under navnet Einar,, som man alfabetiserer efter på Islandsk, men også fordi Einars bøger er så velkendte og elskede. I Danmark hører man tit at den kaldes Einar Már, som også rummer stor fortrolighed.

Priser- Ja, han har faktisk skrevet og fortalt hele livet og han har givet liv til grumme historier, baseret på barndommens fattigdom i Reykjavik og den nød , hans kæreste venner og familie led under. Det blev til Reykjavik-trilogien, men også mange utrolige begivenheder og eventyr blev fortalt til især voksne- for man skulle forstå den vilde, islandske historie!

Og har den store islandske fortæller fortalt sine læsere og lyttere voldsomme, vilde historier , så har verden udenfor også været godt opmærksom på ham og siden den første bog i 1982, på dansk” Ridderne af den runde trappe ” sendt priser hans vej , så det er blevet MANGE priser, sidst 2 kinesiske priser, for Hundedage.

Einar har en fast oversætter, Erik Skyum-Nielsen, som har lært sig selv det smukkeste islandsk, og som følger forfatterskabet konstant.

Der kommer en ny roman igen udgivet af Lindhardt & Ringhof. Den kommer lige i tide til 13. april og Nordisk Litteraturtræf i Fanefjord Skovpavillon. Det endnu ikke udsendte navn på bogen er:………..

Den kan købes på dagen.

For Einar Màr Gudmundsson er sket det, som få oplever, nemlig at hans kendeste romaner er genudgivet med nye omslag og samlet i en meget attraktiv reol, dekoreret og af pap. Den fås også på dagen .

Einar Már er en kendt og meget værdsat gæst på Møn. Han var gæst ved Verdenslitteratur på Møn i 2002.

Det foregik i Ottekanten ved Rødkilde. Der var musik før litteraturen, for at publikun lige kunne finde sig til rette . Mange havde kørt langvejs fra og trængte til et lille break. Dengang var det kutyme at forfatter og projektleder valgte musikken, og Einar så gerne at Allan Olsen kom og sang lidt. De havde gået sammen på Ålborg Universitet. Det ville han genre, men projektet havde ikke penge til ham. Skidt- han var gratis, men hans gear og manager kostede ! Projektlederen fik faktisk overbevist Allan om at han SKULLE holde så lav profil så Einar fik den plads han skulle have. Og det gjorde Allan Olsen, og tak for det. Det var en fin dag og i 2018 er forfatterskabet meget større og mere nuanceret.

 

Datoen er fastlagt, program kommer senere

 

20. juni 2018

Foredrags aften med smags prøver

En verden med chokolade med Lene Evers

Mød Møns Chokolatier Lene Evers / Lene Evers Chokolade
Ord som passion, håndværk, kvalitet, hjemmelavet og brug af årstiderne bliver desværre ofte brugt i flæng i omtalen af fødevarer. I Lene Evers chokoladeforretning i Stege giver alle disse ord mening, og ordet passion skal læses med stort P, for den gennemsyrer alt, så det bliver en særlig oplevelse at være kunde. Når man spørger Lene Evers, hvad der får hende til at knokle så kompromisløst og tage risikoen på at opbygge en kvalitetsforretning i en provinsby i disse tider, så er svaret det ganske enkle og beskedne. “Jeg kunne ikke lade være.”

For Lene Evers er chokoladeinteressen ikke ny, og hendes erfaring med håndværket er stor. Udover alle de klassiske typer chokolader med forskelligt fyld er Lene i særdeleshed utrolig dygtig til at bruge årstidens frugter mv., og der er så meget hands on, at hun foreløbig kun selv vil sælge sine produkter for på denne måde at sikre, at friskheden altid er i top. Et eksempel herpå var en større bestilling til Lolland. Leverancen kunne ikke afhentes ugen før, men der blev i stedet leveret på dagen for serveringen.

Lene Evers modtog i 2015 Det Danske Gastronomiske Akademi diplom for chokolade fremstilling.

Chokolatier Lene Evers
Lene Evers Chokolade
Storegade 39, Baghuset
4780 Stege
Tlf. 29 71 15 19
leneevers@gmail.com
www.lene-evers-chokolade.dk

 

 

 

 20. september 2018

– Foredrags aften Film instruktør Rumle Hammerich

Siden sit store gennembrud med ‘Otto er et næsehorn’ (1983) har Rumle skrevet og instrueret en lang række film og tv-serier i både Danmark og Sverige. Han er særligt kendt for ‘Klatretyven’ (1991), “Kan du vissla Johanna?” (1994), ‘Taxa’ (1997), ‘Rejseholdet’ (2000) og ‘Unge Andersen’ (2005).

Rumle har modtaget en lang række af hædersbevisninger og priser for såvel sine spillefilm som sine tv-serier. I 2005 modtog han priser for Bedste Instruktør ved Shanghai og Warsaw festivalerne for ‘Unge Andersen’, som desuden i tv-versionen indbragte ham en Emmy.

 

timthumb

 

29. november 2018

Foredrags aften